Symposium “Jeugdzorg: 4 jaar transitie, hoe nu verder?”

Leden van de Adviesraad waren vanmiddag, maandag 28 januari 2019, aanwezig bij het symposium “Jeugdzorg: 4 jaar transitie, hoe nu verder?”, dat georganiseerd werd door de Adviesraad Sociaal Domein Oss.

Vier jaar geleden is de transitie in de jeugdzorg in gang gezet. Het doel was meer uitgaan van eigen kracht, integraliteit (één gezin, één plan), ruimte voor de professional, werken in en dichtbij het gezin. En ook: toegang op sterkte, wonen doe je thuis, regionale zorg waar dat kan, aandacht voor complexe problematiek, meer preventie, minder bureaucratie en geen wachtlijsten”, aldus de Adviesraad Oss in een persbericht. “Wat betekent dat voor kinderen met ernstige problematiek en voor de bescherming van het kind? Omdat het beleid voor 2020 en verder vanaf nu wordt voorbereid, willen we juist op dit moment de balans opmaken. Waar staan we nu, en hoe gaan we verder?”

Gasten
Te gast was jurist en pedagoog Adri van Montfoort. Hij werkte in de jeugdzorg als hulpverlener, onderzoeker en leidinggevende. Ook René Peters was aanwezig. Hij was wethouder in de gemeente Oss met portefeuille jeugdzorg tijdens de transitie en is momenteel Tweede Kamerlid van het CDA. Ook de Osse wethouder Kees van Geffen kwam aan bod.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.