Sport- en Zorgatelier WYzorg opent nieuwe locatie in Franciscanessenklooster in Veghel

Sinds 1 juli 2019 heeft Sport- en Zorgatelier WYzorg een nieuwe locatie in het Franciscanessenklooster in Veghel. Mensen met een centraal neurologische aandoening zoals Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), Parkinson of MS kunnen daar op maandag en donderdag van 10 uur tot 17.00 uur terecht voor sportieve en creatieve dagbesteding of fysiotherapie. ‘Wij hebben gemerkt dat er in Meierijstad behoefte is aan een dagbestedingsplek waar mensen onder professionele begeleiding kunnen bewegen, creatief bezig kunnen zijn en hun dag kunnen invullen op een manier zoals zij dat zelf graag willen’, aldus Yvonne Petit, een van de oprichters van het Sport- en Zorgatelier WYzorg.

Anders dan bij dagbestedingsinstellingen waar vooral de nadruk ligt op creatief bezig zijn of werken met dieren, vindt WYzorg het belangrijk dat mensen bewegen, gezond blijven en zich fit voelen. Iedereen kan bij WYzorg meedoen op een manier die past onder deskundige begeleiding en met persoonlijke aandacht. Bij WYzorg kun je creatief bezig zijn, je kunt komen ontspannen in de mooie kloostertuin, een kop koffie drinken met lotgenoten of een krantje lezen als je daar zin in hebt. De nieuwe locatie in het Franciscanessenklooster leent zich hier prima voor; midden in de samenleving (hartje centrum) maar wel omgeven met de nodige rust en ruimte.

Vrijwilligers
De inzet van vrijwilligers werkt al heel goed op de locatie van WYzorg in Oisterwijk. Op deze manier wil WYzorg ook gaan werken op de nieuwe locatie. Ze hopen met de inbreng van bezoekers, vrijwilligers en verwijzers in Veghel een goede plek te creëren. Iedereen die het leuk vindt om op een of andere manier betrokken te zijn bij het Sport-en Zorgatelier van WYzorg is welkom. Je kunt hierbij denken aan gastvrouwen of gastheren of mensen die graag willen wandelen of fietsen met de bezoekers. Je kunt hiervoor contact met opnemen via 085-4868390 of via info@wyzorg.nl.

Lees meer over het Sport en Zorgatelier in Veghel op website van Zorgbelang Brabant/Zeeland: https://zorgbelang-brabant.nl/…/sport-en-zorgatelier-wyzor…/

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.