Adviesraad Sociaal Domein Meierijstad zoekt leden!

In de Jeugdwet, Participatiewet en de Wmo is het participeren van burgers binnen de gemeentes vastgelegd. De gemeente Meierijstad geeft hieraan sinds 2017 mede vorm door de instelling van de Adviesraad Sociaal Domein.

In deze raad hebben inwoners uit de gemeente zitting, zij adviseren burgemeester en wethouders, gevraagd en ongevraagd, vanuit inwonersperspectief, op het gebied van jeugd, onderwijs, participatie, migratie, Wmo en ggz.

Op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk?

In de adviesraad zijn 2 vacatures ontstaan. Wij zoeken enthousiaste en maatschappelijk betrokken kandidaten, die mee willen denken en met ons inhoud willen geven aan burgerparticipatie. Wij zoeken met name inwoners met belangstelling voor de aandachtsgebieden jeugd en onderwijs.

Je kwaliteiten

Wij vinden het belangrijk dat je affiniteit met de genoemde aandachtsgebieden hebt. Daarnaast dat je open staat voor signalen uit de samenleving en deze signalen (samen met je collega‚Äôs in de raad) weet te vertalen naar adviezen die het individuele belang overstijgen. Daarnaast dat je sociaal, collegiaal en respectvol bent en het prettig vindt om in een groep samen te werken. 

Werken in de adviesraad komt neer op gemiddeld een halve dag per week.

Wat bieden wij de leden van de adviesraad?

Naast zinvol en interessant vrijwilligerswerk binnen de adviesraad, waarin samenwerking binnen werkgroepen centraal staat, bestaat de mogelijkheid tot scholing in het Sociaal Domein. Daarnaast ontvangen de leden een onkostenvergoeding.

Meer informatie of reageren?

Kijk op onze website: www.asdmeierijstad.nl

Meer informatie kun je krijgen via Emmely Bunk (voorzitter ASD), 06-18910305 of voorzitter@asdmeierijstad.nl.

Is je belangstelling gewekt? Stuur dan een mail voor 7 maart a.s. aan info@asdmeierijstad.nl.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Nieuws, Onderwijs-nieuws. Bookmark de permalink.